За Фондацията

Фондация “Дигиталните деца” е юридическо лице с нестопанска цел, регистрирано в обществена полза, което осъществява дейността си в съответствие с българското и международното право, както и в сътрудничество с български, чуждестранни и международни организации и институции, които преследват сродни цели и изповядват сродни ценности.

Наименованието на фондацията е “Дигиталните деца”. На английски език наименованието се изписва като “DigitalKidZ”.

DigitalKidZ®  и “Училище с отвoрен код”TM са регистрирани търговски марки  и единствено Фондация “Дигиталните деца” има изключително право на тяхното използване. Съгласно националното и европейското законодателство всяко неправомерно използване на марките без разрешение на маркопритежателя е нарушение на правата и подлежи на санкции.

Фондацията има седалище в гр. София и адрес на управление: България, гр. София, кв. Изгрев, ул. “Русаля” No 3, ап. 9.

Инициативата DigitalKidZ® Училище с „отворен код е проект на Фондация “Дигиталните деца”. Създадена на 01 ноември 2014г в подкрепа на дигиталната грамотност и иновативното образование, DigitalKidZ® променя съвременната методология за преподаване в училище и повишава дигиталната грамотност на обществото ни.

Кои са „дигиталните“ деца?

Тези, които са родени след технологиите. 

Те не признават авторитети, защото могат също като вас да влязат в Google и да намерят отговор на всеки свой въпрос.

Те са гъвкави, динамични, правят по няколко неща едновременно и трудно спазват правила и норми, защото ежедневието им е толкова “цветно”, че “ескпресивността” е техният стил на оцеляване.

Дигиталните деца са промяната, която носи 21 век. Тя не може да се случи без тях.  Но те трябва да знаят как да я осъществят.

Мисия на DigitalKidZ® е да ги подготвим!

„Не използвайте телефоните си, за да играете на тях, научете се да програмирате с тяхна помощ.“

Барак Обама, Президент на САЩ (2009 -2017)

“Очаквам в следващите 15 години, и по-рано, програмирането и изучаването му в клас да бъде толкова важно, колкото са днес четенето и математиката.“

Марк Зукърбърг, Основател на Facebook

Днес брандът DigitalKidZ® обединява:

  • Годишна национална конференция, посветена на темите: Наука. Образование. Родителство. Технологии, организирана с подкрепата на МОН.
  • Изложение за иновативни ИТ решения и продукти в областта на образованието
  • DigitalKidZ® STE(A)M Клуб – иновативна образователна програма за деца на възраст 8-12г. Развива емоционалната интелигентност, учи децата да програмират, изгражда необходимите им STEАM умения за 21 век – наука, технологии, инжинерство, изкуство и математика и обяснява сложни понятия от училище на разбираем език.
  • DigitalKidZ® HUB креативен STEM център за извънкласни занимания и неформално образование 
  • Активна образователна игра за развиване на емоционалната и множествена интелигентност – DigitalKidZ® Imagination. Развива въображението, емоциите, умението за работа в екип, комуникативните умения и повишава вътрешната мотивация за учене. Балансира работата на лявото и дясното мозъчно полукълбо. Изградена върху игровия метод, играта дава възможност на децата да създадат мозъчни връзки и навици за справяме с предизвикателствата и трудностите. 
  • Партньорска и национална тренировъчна програма за учители –“Училище с отворен код ®
  • Олимпиада по програмиране за деца на възраст 8-16г
  • Безплатни електронни книги и помагала за възпитане и образование на съвременните деца, в унисон със съвремието.

Награди

Част от класацията „40 до 40“ за иновативни идеи и проекти, пример за успех, които развиват обществото ни в правилната посока. През 2016г, DigitalKidZ® получава отличие за “Социална кампания” на Forbes България, а през 2017г Президентът Румен Радев го отличи сред „Проектите с висок обществен принос в областта на компютърните науки“ – награда „Джон Атанасов“.

За да бъдем максимално полезни и за да осъществим целите на Фондация „Дигиталните деца“, имаме нужда от Вашата подкрепа!

Ако сте ангажирани с каузата „образование – деца – технологии“ – моля пишете на адрес hello [at] digitalkidz.eu. Всеки човек, идея или дарени средства са от съществено значение за успешната реализация на проектите ни!

Ако се интересувате от връзка с екипа,

Като родител

Свържете се с нас, за да попитате кога ще бъде сформирана следващата група за деца в DigitalKidZ® STE(А)M Клуб , като пишете на адрес hello [at] digitalkidz.eu.

Като спонсор

Ако сте ИТ компания или компания, която се интересува от бъдещето на децата ни и бихте желали да подкрепите мисията на Фондация „Дигиталните деца“ и разрастването наDigitalKidZ® STE(A)M Клуб, можете да ни подкрепите продуктово или финансово, като ни изпратите имейл и уговорим среща в удобно време.  

Като учител или директор на училище

Ако имате допълнителни въпроси за програмата Училище с „отворен код“®, можете да ни изпратите имейл на hello [at] digitalkidz.eu, за да разкажем повече за програмата, екипа и учебните материали, с които работим.

Човек, който ни харесва

Колкото по-мащабна става инициативата DigitalKidZ®, толкова повече разширяваме екипа си. В момента търсим хора, които биха могли да ни допълнят със своите продажбени умения. Бихме се радвали още на контакт с педагози, дизайнери, сугестопеди, юристи, хора, които са добри в изграждането на образователни методологии и такива, които обичат програмирането с роботите, филантропи.