DigitalKidZ® е първата българска конференция, която поставя във фокуса съвременните “дигитални деца” и техните потребности, проблеми, предизвикателства, бъдеще.

Конференцията не включва единствено теми за техните ИТ умения, а още за тяхното образование и възпитание. DigitalKidZ среща родителите и учителите с най-добрите експерти в областта на психологията, бизнеса, технологиите, иновациите. 

Конференцията DigitalKidZ е част от проекта DigitalKidZ®: Училище с “отворен код” в подкрепа на дигиталната грамотност на съвременните родители, учители и деца и  промяна на българското образование в унисон с „компетенциите на 21век“.

Ключовите “компетенции на 21век” са квалифицирани преди няколко години от Европейската комисия като задължителни за успеха на всяко общество във времето на дигитална революция и се разделят на три типа:

 • „Умения за учене“, състоящи се от – критично мислене, креативно мислене, сътрудничество и комуникация.
 • „Граматически умения“ в смисъла на – информационна грамотност, медийна грамостност и технологична грамотност.
 • „Житейски умения“, включващи – умение за гъвкавост, инициатива, социални умения, продуктивност и ръководство.

И ако за нас, възрастните, техните родители и учители, технологиите са инструмент, с чиято употреба трябва да привикнем и усвоим, децата ни боравят с тях интуитивно.

 

Защо да посетите конференцията DigitalKidZ?

“Близо 65% от професиите на бъдещето към днешна дата все още не са ни известни и макар да знаем, че съвременната икономика има нужда не от чиновници, а от лидери, образователната методология в класната стая не е адаптирана от десетилетия. Децата все още се приучават да работят самостоятелно вместо в екип, стоят в редици един зад друг вместо да комуникират помежду си, заучават и възпроизвеждат знания вместо да решават проблеми.

Учебната система днес отразява уменията, необходими на едно индустриално общество, време, в което са отраснали нашите родители, но по никакъв начин не отговаря на изискванията на глобалния пазар и дигиталната екосистема, в която живеем днес”

Ивелина Атанасова, Председател на Фондация "Дигиталните деца"

Абонирайте се за актуални новини и събития

Изложението за иновации, образование и технологии в рамките на конференцията ще даде възможност на широка аудитория от посетители на конференцията, лектори, партньори и гости на изложението да се запознаят с последните новости в света на технологиите, свързани с развитието на дигиталната грамотност, когнитивните и социални умения, включващи учебни инструменти, заведения и програми за деца, родители и учители.

Основни акценти

 • 70% от посетителите са взимащи крайно решение за покупка на място.
 • Популяризиране на предлаганите продукти.
 • Възможност за включване в кампания с награден фонд за посетителите – присъствие на името на бранда при връчване на наградата и предварителна комуникация в играта.
 • Присъствие в е-каталога на изложението и мобилното приложение на DigitalKidZ®

Защо да участвате

 • DigitalKidZ® е единственото изложение в България, Централна и Източна Европа, представящо водещи фирми в областта на иновациите, образованието, технологиите и всички аспекти на детското развитие.
 • Участието в изложението DigitalKidZ® увеличава разпознаваемостта на марката Ви.
 • Изложението дава възможност за сравнение на конкурентната среда.
 • DigitalKidZ® Exhibition се подкрепя ефективно от националните медии и дава разнообразни възможности за реклама на участниците.
 • Чрез изложението ще получите отлична бизнес среда за срещи с нови клиенти и партньори.

Отминали събития