Конференция

DigitalKidZ е първата българска инициатива, която поставя във фокуса съвременните “дигитални деца” и техните потребности, проблеми, предизвикателства, бъдеще. И това не включва единствено теми за техните ИТ умения, а още тяхното образование и възпитание. DigitalKidZ срещата родителите и учителите с най-добрите експерти в областта на психологията, бизнеса, технологиите, иновациите.

Програма за деца

Целодневна програма с образователни занимания за деца на възраст 4-10 години. Заниманията са, както организирани от партньори на DigitalKidZ, така и част от програмата на образователната програма DigitalKidZ Клуб, изградени изцяло върху игровия метод, които превръщат децата в автори на учебния процес, за да култивират чувствена, сензорна и емоционална памет. Насърчават се приятелството, позитивните емоции и игрите

Научете повече

Изложение

Изложение за иновации, образование и технологии, което ще даде възможност на широка аудитория от посетители на конференцията, лектори, партньори и гости на изложението да се запознаят с последните новости в света на технологиите, свързани с развитието на дигиталната грамотност, когнитивните и социални умения, включващи учебни инструменти, заведения и програми за деца, родители и учители.  

Научете повече

Мисия на DigitalKidZ е промяна методологията на образованието и възпитанието на съвременните деца. Превръщането на информационните и комуникационни технологии в „ключов лост“ за по-ефективно учене, за креативно мислене, за иновативно и ангажирано поведение при решаване на сложни проблеми, за достъп до по-широки и по-актуални знания – всички основни ключови компетенции на 21 век (Digital Agenda for Europe).

Петото издание на DigitalKidZ е посветено на онлайн сигурността и иновативните форми за организиране на съвременния образователен процес.

При въпроси, пишете на hello [at] digitalkidz.eu.

Програма и лектори

Предвидените активности за деца съпътстват конферентната програма през целия ден. Децата са разделени са на две групи: 4-6години и 7-10 години. Заниманията включват кодиране, онлайн сигурност, кариерно консултиране, емоционална интелигентност, биоигри, приложни изкуство, разказване на истории и творчество.
Конференция
Деца 4-10г
9:00 - 10:00

Регистрация

Откриване

Камелия Митева
Надежда Милева
Тоня Благоева
12:00 - 13:00

Обяд, кафе и безплатен сладолед от Coppa Della Magga

Диян Стаматов
Радка Карагьозова
15:00 - 15:30

Време за ароматно кафе от Tchibo

9:00 - 10:00

Регистрация със здравословните бисквитки от Rawlly

DigitalKidZ Клуб & Твоят час
12:00 - 13:00

Време за безплатен сладолед от Coppa Della Magga

Био игри

Деца 4-10г: Био игри

С изключителната подкрепа

Лектори

Илона Станева

Директор Маркетинг, реклама и връзки с обществеността във Fibank

Жюстин Томс

Собственик на ABC Design and Communication. Отговорен родител

Ива Екимова

Посланик на DigitalKidZ

Диян Стаматов

Заместник-министър на образованието и науката

Детски работилници и образователни програми

Настроение, приятни емоции и забавление

Медийна подкрепа и комуникации