DigitalKidZ STEM Club е образователна програма по програмиране, съобразена с нуждите и емоционалното развитие на деца между 7 и 12 години. Платформата за програмиране, която се използва в учебния процес е разработена в Израел. Програмата, по която се води обучението е сертифицирана и одобрена от МОН за преподаване в българските училища и училищните STEM клубове по интереси.

Програмата е тествана в 15 български училища и по нея са обучени над 2000 деца в София и страната през последните три години.

По време на COVID-19 карантината и наложеното домашно обучение, Фондация „Дигиталните деца“ отваря част от своите ресурси и пуска програмата за обучение у дома.

Обучението ще се води от квалифициран преподавател на Фондация „Дигиталните деца“ в група до 20 деца, организирани във виртуална класна стая посредством програмата ZOOM. Децата се разпределят по възраст.

Обучението във „виртуалната класна стая“ на DigitalKidZ STEM Club, която стартира на 13 април и ще продължи две седмици. В рамките на двуседмично интензивно обучение, децата ще имат всеки ден занимания от 90 минути по програмиране.

Учебният процес е организиран като интерактивна игра, която едновременно позволява на децата да се забавляват, но и да придобият нови умения. Заедно с програмирането, преподавателите ни ще ги провокират да развият своите комуникационните умения, критическо мислене, социални и лидерски умения, гъвкавост и иновативност – част от ключовите компетенции на 21век.

Завършилите обучението успешно ще получат сертификат за базова компютърна грамотност и придобити умения за програмиране на Coffee Script.

Какво ще даде DigitalKidZ STEM Club на Вашето дете?

  • Знанията по програмиране, придобити сега, са отлична инвестиция за успеха на всички бъдещи професии. Ние от DigitalKidZ вярваме, че ученето на програмиране в ранна възраст помага на децата да решават различни проблеми от ежедневието с лекота, стимулира емоционалното и когнитивното им развитие;
  • Експерт по компютърни науки и програмиране ще преподава онлайн чрез видео чат. Според проучване на Американската асоциация на психолозите, лекционните онлайн срещи, които позволяват преподаване „лице в лице“, са много по-ефективни от аудио или видео клиповете на запис;
  • Всички деца, завършили обучението, ще получат сертификат за успешно завършен основен курс по програмиране от програмата на DigitalKidZ STEM Club. След успешно завършеното обучение, предоставяме възможността за провеждане на обучения за второ ниво в присъствена форма или онлайн, в случай удължаване на карантинния период.

Все повече професии изискват разширени компютърни умения. Ние вярваме, че програмирането е едно от основните умения на 21-ви век. Ето защо от 2014 г. насам Фондация „Дигиталните деца“ работи в подкрепа на дигиталната грамотност и иновативното образование. Мисията ни е да подготвим дигиталните деца за професиите на бъдещето.

Иницативата DigitalKidZ STEM Клуб е оценена като един от 80-те най-добри проекти в Европа, които подобряват благосъстоянието на населението на континента.

Проектът DigitalKidZ STEM Club е независима социална инициатива на Фондация „Дигиталните деца“ и всички проходи от инициативата ще бъдат използвани в подкрепа развитието дейността на Фондацията и разработката на иновативни образователни инструменти в подкрепа на дигиталната грамотност и онлайн сигурност на подрастващите.

Начална дата: 13.04.2020 г.

Промоционална Цена: 125,00 лв.

**При промяна на учебните планове и режим на обучението в училище, DigitalKidZ запазва своето право за промяна на организационния процес на заниманията.

Записванията на децата се потвърждават след получено плащане и активиране на индивидуален лиценз за обучение. Допълнителни инструкции за това ще получите по имейл. За целта използвайте формата за записване, като последвате ЛИНКА.

Банковата сметка за заплащане на обучението е:

BG53TTBB94001528493131

„Дигиталните деца“ ЕООД

Основание за плащане: DigitalKidZ STEM Club + име на детето

При желание за издаване на фактура, моля попълнете съответното във формата за записване.

Какво споделят родителите?

Синът ми беше на тазгодишното лятно училище – DigitalKidz Club. Забавлява се страшно много, ходеше всеки ден с голяма желание и научи много, за себе си, за отношенията с другите и за програмирането. Препоръчвам много. Екипът е много мил с децата и атмосферата беше много приятна. На добър път и за бъдещите издания!

Корнелия Козовска

Невероятно! Деца на 4-6г. програмират и създават дигитални истории! Супер заредена съм прекрасната енергия на тези деца!

Кристина Щерева

Синът ми живее и мисли в алгоритми и кодове и кубчета…И е много щастлив с DigitalKidZ Club, защото намери сродни души. а усилията и ентусиазма да покажете, че дигиталните играчки не са нищо лошо, а са просто инструмент, който е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН и нашите деца имат съвсем друг свят и живот, в който ще променят света по-много по-радикален начин. Екипът е чудесен, благодаря им от сърце!

Анелия Гроздева

DigitalKidZ в медиите